دفتر هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) روز چهارشنبه ۱۱ مرداد گزارشی در مورد کمکرسانی در افغانستان منتشر و اعلام کرد که آژانسهای سازمان ملل متحد در سال جاری میلادی در برابر درخواست بودجه دو میلیارد دلاری، فقط ۷۴۴ میلیون دلار بودجه بشردوستانه دریافت کردهاند.
اوچا میزان کمبود بودجه مورد نیاز برای ارائه خدمات بشردوستانه به افغانستان را ۱.۳ میلیارد دلار اعلام کرد. این آژانس ضمن اشاره به کمبود چشمگیر بودجه، از توقف کمک غذایی به هشت میلیون انسان نیازمند در افغانستان خبر داد و اعلام کرد که ۲۶۲ مرکز درمانی در افغانستان بهدلیل کمبود بودجه بسته شده است.
این در حالی است که بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، افغانستان یکی از کشورهایی است که بیشترین میزان کودکان و مادران دچار سوءتغذیه را دارد. بر اساس این گزارش، بیش از سه میلیون کودک و ۸۴۰ هزار مادر شیرده و باردار در افغانستان دچار سوءتغذیه شدید یا ملایماند و به کمک غذایی و درمانی نیاز دارند.
مراکز درمانی افغانستان، پیش از سلطه طالبان، از طریق طرحهای حمایتی سازمان توسعه بینالمللی آمریکا (USAID) و برخی دیگر از کشورهای غربی فعالیت میکردند و بودجه مورد نیازشان از این منابع تامین میشد. اما در پی به قدرت رسیدن طالبان، این طرحها متوقف شد. در نتیجه، نزدیک به دو هزار مرکز کوچک و بزرگ تشخیصی و درمانی در افغانستان تعطیل شد.
در دو سال گذشته، به کمک بودجههای بشردوستانه، مراکز بهداشتی و درمانی موقت در نقاط گوناگون افغانستان فعالیت میکردند. به گزارش اوچا، اکنون شماری از آن مراکز نیز با کمبود بودجه مواجهاند و کارشان را متوقف کردهاند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
بر اساس گزارش اوچا، آژانسهای سازمان ملل متحد در سال جاری میلادی، که اکنون در هشتمین ماه آن قرار داریم، فقط ۷۴۴ میلیون دلار بودجه برای کمکهای بشردوستانه گرفتهاند. این در حالی است که این میزان در سال گذشته ۱.۴۹ میلیارد دلار بود.
گزارش اخیر آژانسهای کمکرسانی سازمان ملل متحد در افغانستان تعداد افراد نیازمند به کمکهای بشردوستانه را ۲۹.۲ میلیون نفر اعلام کرد. سازمان ملل متحد بلاهای طبیعی، از جمله خشکسالیهای پیدرپی، افزایش میزان فقر، و دشواریهای اقتصادی در افغانستان را دلیل این وضع اعلام کرده است.
با این حال، یکی از عوامل کاهش کمکهای بشردوستانه به افغانستان اعمال محدودیتهای طالبان بر زنان است. پس از آنکه طالبان زنان را از کار در ادارههای غیردولتی ملی و بینالمللی منع کردند، رساندن کمک به میلیونها زن و دختر نیازمند در افغانستان قطع شد. اغلب کشورهای تامینکننده مالی، که بر حمایت از زنان و دختران افغانستان تمرکز داشتند، کمکرسانی مالی به آن کشور را متوقف کردند.
اکنون، در آستانه فرا رسیدن فصل پاییز، که در برخی از مناطق سردسیر و کوهستانی افغانستان بهزودی احتمال بارش برف وجود خواهد داشت، اوچا اعلام کرده است که به کمک عاجل برای تامین بودجه نیاز دارد، زیرا کمکهای غذایی و دارویی برای جلوگیری از فاجعه انسانی باید بهموقع، قبل از سرد شدن هوا، به مناطق صعبالعبور ارسال شود.